Dit evenement is geweest

Was jij er ook bij?

Baciamolemani (BLM) is één van de succesvolste groepen uit Sicilië. Hun tropische fusie van zwoele blazerssecties, opzwepende Italiaanse ritmes en Balkan geïnspireerde party vibes nemen de toeschouwer mee op een muzikale reis doorheen de Mediterrane eilanden. Hun live show is een theatraal en hartverwarmend feest-spektakel van negen dynamische muzikanten die erin slagen om zowel jong als oud te charmeren.

De naam “Baciamo Le Mani” (laat mij uw hand kussen) verwijst naar een oud Siciliaans gezegde dat oorspronkelijk gebruikt werd om invloedrijke maffiosi te begroeten. De term is een weerspiegeling van Baciamolemani’s talent om zowel de schoonheid als de contradicties die voortkomen uit de surrealistisch geschiedenis van hun eiland te omarmen. Stereotiepe vooroordelen en eventuele taalbarrières worden dankzij de theatrale personages van de muzikanten en de Siciliaanse charmes van de frontzangers, vlekkeloos overwonnen.

Na de release van hun tweede album L’Albero Delle Seppie verspreidde het BLM-virus zich ook over Europa. Hun samenwerking met La Pegatina resulteerde in een succesvolle tournee door Spanje, Frankrijk en België. Hiermee opende Baciamolemani een nieuw hoofdstuk waarvan de laatste noot nog niet gespeeld is.

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...