Dit evenement is geweest

Was jij er ook bij?

Closer To Curtis


18 mei 2015 is het 35 jaar geleden dat Ian Curtis besloot om een einde te maken aan zijn korte doch bewogen leven. 

We hebben het over 1980 , de tijd van economische crisis, zwarte kleding , koude oorlog en new wave muziek. 

Meest opvallende band in deze periode is Joy Division ,een Britse postpunkgroep die met langzame en melancholische nummers in het Post punk-tijdperk veel invloed had op latere gothic- en new wave bands. Ook hedendaagse bands als The Editors , Interpol en The White Lies halen hun invloeden uit de unieke sound van deze Britse band. De mystieke frontman en Zanger Ian Curtis van Joy Division is een inspiratiebron voor velen. De Nederlandse fotograaf/regisseur Anton Corbijn ontmoet de zanger een aantal keer en maakt zijn eerste erkende foto`s van de Engelse band Joy Division. Corbijn besluit Ian`s leven te verfilmen en in 2007 verschijnt de veelgeprezen zwart/wit film `Control´ in de bioscopen. Joy Division brengt slechts twee officiële elpees uit; in 1979 ` Unknown pleasures´ en een jaar later `Closer´. Bij het grote publiek zijn vooral de singles `she lost control en Love will tear us apart again` bekend.

Via muziek en visuals zal tijdens deze bijzondere tour het verhaal van de jaren `80 en het illustere gezelschap rond Ian Curtis verteld worden. Daarnaast zal op sublieme wijze de muziek live worden vertolkt. Met o.a. zanger Erny Green, die `griezelig´ dicht het stemgeluid van Ian Curtis evenaart, en gitarist Henk Koorn ( Hallo Venray) mag je deze kwaliteit ook verwachten.

Rondom het concert zullen Ruis en Gekke Henkie de avond een passende muzikale invulling geven, met Alternative 80’s en New Wave muziek, zowel de hits als de meer obscure nummers.

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...