Dit evenement is geweest

Line-up: SUE THE NIGHT / THE COOL QUEST / ORANGE SKYLINE / YOURI LENTJES / HARTOG EYSMAN / MONEY & THE MAN / THE PAVEMENTS / THE PRESS & THE PRESIDENT / VALENTINA ELENI / KAREL J. SCHEPERS


Na een daverende editie in 2014 met o.a. Jett Rebel, The Silverfaces en Lucas Hamming gaan we dit jaar op volle kracht door met Paardpop. Op woensdag 4 maart 2015 kun je weer terecht in studentencafé Het Vliegende Paard voor de grootste hoeveelheid aanstormend talent op de kleinste hoeveelheid vierkante meters. Op drie verdiepingen zijn jonge, opkomende Nederlandse artiesten te bewonderen. Van gevoelige luisterliedjes tot catchy indierock, we hebben voor ieder wat wils. Één ding is zeker, we gaan hoe dan ook een mooi feestje bouwen!

Sue The Night
Zeg je Sue the Night, dan zeg je Suus de Groot. Deze singer-songwriter uit Haarlem schrijft al liedjes zo lang ze zich kan herinneren en doet dat voornamelijk in de nachtelijke uurtjes. Na een succesvol jaar met onder andere een benoeming tot 3FM Serious Talent en een optreden in het Glazen Huis komt op 22 januari het debuutalbum 'Mosaic' uit.

The Cool Quest
Met de release van “Funkin’ Badass” is The Cool Quest door Radio 6 bekroond tot Soul & Jazz Talent. Het is d...e eerste single van het gelijknamige debuutalbum dat in samenwerking met producer Marcel Tegelaar (o.a. Eefje de Visser, Krystl) wordt opgenomen en op 24 oktober 2014 verschijnt. Als ‘huisband’ van Radio6 trakteren zij de luisteraars een week lang op mash-ups en covers uit de Zwarte Lijst.

Orange Skyline
Orange Skyline is een Indierock band uit Groningen. Een band met slim in elkaar stekende liedjes, die met een verbijsterende... on-Hollandse bravoure worden gebracht. De ritmesectie wil niet anders dan met compromisloze felheid de catchy muziek op een vakkundige manier naar een hoger niveau pompen. Dit wordt gecomplimenteerd met een brutaal maar melodieus gitaargeluid. Samen met deze instrumentale machtsvertoning zorgen een vlijmscherp snijdende leadvocal en harmonieuze backingvocals voor een onmiddellijk herkenbaar geluid.

Youri Lentjes
Jarenlang deed hij ervaring op als singer-songwriter en als frontman van de rockformatie 44 Venom. Bracht hiermee een EP uit en speelde op vele podia's door het hele land. Rauw en puur doch genuanceerd en melodisch, zo zou je de muziek van Youri Lentjes kunnen omschrijven. De jonge singer-songwriter komt op het podium verassend uit de hoek en is het voor een akoestische act dan ook zeker een onvoorspelbare en energieke show.

Hartog Eysman
De Amsterdamse singer-songwriter Hartog zorgt voor kippenvel waar hij optreedt. Hij wordt vergeleken met artiesten als Thom Yorke, Damien Rice en Fink. Op dit moment werkt Hartog met drummer Rowin aan zijn vierde album “Making Waves”. Het album komt uit in de lente van 2015.

Money & the Man
Door de eeuwen heen zijn mannen geen mannen meer en is geld geen geld meer. De popmuziek word elk jaar verschrikkelijker en computers zullen de wereld overnemen. Het Zwolse garage-blues duo Money & The Man is hét nieuwste medicijn tegen de bovenstaande klachten. Bij de intense liveshows laat dit duo zien hoe muziek ooit bedoeld was, waarbij het zweet je om de oren vliegt. Toen hun eerste demo ‘Dance’ uit kwam braken de boys los! Met in het eerste jaar meer dan dertig shows waaronder vele festivals, radioshows en optredens met o.a. The Deaf, is het recept van Money & the Man flink aangeslagen.

The Pavements
De Zwolse muzikale vriendengroep The Pavements timmert al een tijdje aan de weg en hebben op menig regionaal podium gespeeld. Met hun aanstekelijke mix van folkrock met een vleugje reggea weten ze overal een feestje te bouwen.

The Press & The President
Hun eerste EP ‘Stay Out of the Papers’ werd zeer goed ontvangen in de regio en leverde al shows op in zalen als Hedon Zwolle en Dynamo Eindhoven samen met bands als Stefany June, Her Bright Skies en Angel At My Table. Drie weken na de release werd De- mocracy uitgeroepen tot IndieDisc bij online radiostation IndieXL. De EP wordt beschreven als "catchy, energiek en poppy".Valentina Elèni
Valentina Elèni is een bijzondere verschijning en niet in een hokje te plaatsen. Ze ziet eruit als een stoere rockchick, beschrijft zichzelf als een aap en zingt een gevoelig Nederlandstalig nummer over de liefde. Ze stond al in het voorprogramma van Janne Schra en trad op bij festival LelySTART.Karel J. Schepers
Karel Johannes Schepers is met 4 muzikale vrienden de grondlegger van de band die zijn eigen naam draagt. In januari presenteerde hij zijn EP ‘Lenteregen’ in onze uitverkochte kleine zaal en dat maakte zo’n indruk dat we hem graag uitnodigen voor I Love Hedon. KJS  steekt zijn liefde voor gitaren, John Mayer en The Beatles niet onder stoelen of banken. Met een eerlijke blik op het leven en een hoopvolle manier van denken zingt hij zijn liedjes in het Nederlands. Hij maakt hiermee de Nederlandstalige popcultuur, een genre rijker.

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...