Dit evenement is geweest

Na in oktober 2014 de goed ontvangen EP  Blood I Bled te hebben uitgebracht, als opwarmertje, heeft  de zuster band The Staves op  2 februari via Atlantic/Warner haar nieuwste album uitgebracht getiteld,  If I was. Dit Folkpop trio werd tijdens het produceren van hun nieuwe album bij gestaan door hun muzikale vriend, grammy winnaar en Amerikaanse cultheld Justin Vernon.  Deze samenwerking resulteerde in een album met engelachtige samenzang, die een optreden van The Staves dan ook op zijn zachts gezegd meeslepend, als indrukwekkend maakt. Op 25 April strijken The Staves neer voor een intiem concert in de grote zaal van Hedon.

Benieuwd hoe het nieuwe album tot stand is gekomen? Bekijk dan de mini documentary  genaamd If I Was die in november 2014 verschenen is: 

BONY KING (SOLO)
Bony King heeft tweemaal op Pukkelpop opgetreden en eenmaal op Dranout. Hij schreef de titeltrack voor de film 22 Mei van Koen Mortier en de filmmuziek voor Les Géants van Bouli Lanners. Deze eigenzinnige Belg die zijn nummers het liefst in de natuur schrijft bracht op 16 maart zijn nieuwe album Wild Flowers uit waarmee hij op tour gaat als support act van The Staves.

CHAYAH
Vredelievend, introvert, eigenwijs, creatief en vrij van geest. Als je Chayah van Diermen vijf woorden geeft om zichzelf mee te omschrijven dan zijn dat de woorden van haar keuze. Muzikaal gezien is de geboren en getogen Zwolse te kenmerken als folkzangeres. Met haar dromerige liedjes en unieke stemgeluid hoopt ze de luisteraar mee te nemen op een kleine reis, weg van de alledaagse dingen. Het schrijven van deze liedjes heeft voor haarzelf ook een therapeutische waarde. Gesteund door een beurs van poppodium Hedon wist ze al grote voorprogrammaplekken binnen te slepen bij artiesten als Tim Akkerman, Erwin Nyhoff en Douwe Bob. Daarnaast heeft ze het zelf ook weten te schoppen tot de voorrondes van ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ en stond ze met haar band in de finale van de Grote Prijs van Nederland.

 

 

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...