Dit evenement is geweest

Opbrengst gaat naar Voedselpakketten Zwolle om verborgen armoede te bestrijden!

Verborgen armoede; een probleem van de samenleving die maar zelden in beeld wordt gebracht. Rock The House, Travers, Partij Voor Cultuur en Hedon slaan de handen inéén om zo aandacht te vragen voor verborgen armoede en een bijdrage te leveren voor Zwolse gezinnen die er dagelijks mee te maken hebben. In de vorm van het gloednieuwe Festival Voor Rijkdom wordt dit zware onderwerp belicht maar wel met een avond vol heerlijke muziek en een flinke dosis gezelligheid. De line-up liegt er niet om en de ticketopbrengsten worden volledig besteed aan de inzameling van houdbare voedselproducten voor gezinnen die in armoede leven. De presentatie ligt in handen van Martijn van Hese van de Partij Voor Cultuur. 

 

Ruben Hoeke

Hoeke is inmiddels een gevestigde naam in de Nederlandse blues, pop en rockwereld. Buiten Nederland speelde hij op podia in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao. Je kunt hem plaatsen in het rijtje gitaristen die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds 2004 koerst hij zijn eigen weg, met zijn eigen band. Je kunt hem plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en rock naar een hoger niveau hebben getild. Een grote mix van Soul, vette Rock, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues!’

Hans van Lier & The Sidekicks


‘Hans van Lier & The Sidekicks’ is een formidabele band. De zeer ervaren bandleden, opgegroeid met rhythm & blues zijn van vele markten thuis: pure blues, bluesrock, jazz en swing. Het wordt allemaal perfect geïntegreerd in een lekkere ‘Sidekicksound’. De band staat bekend om zijn energieke live performance.

iVELVET

Een een 5-koppige alternatieve rockformatie van de Utrechtse heuvelrug, opgericht in 2013 door Bandy Soos (vocals) en Erik de Groot (gitaar). Aangevuld met het doordringende gitaargeluid en backing vocals van Raymond Jager, met Roel Wiersema op bas en Roel Bouman op drums, zijn de eerste nummers in het Utrechtse thuishonk aan de Gageldijk tot stand gekomen. iVelvet heeft een eigen en herkenbare sound. Energieke en rauwe rock met emotionele lading die doet denken aan een combi van grunge, stoner en indie. In februari is de eerste single Something Big uitgebracht.

Juust

De band ontstond in 2007 na het verschijnen van de dvd ‘Uutsprèken’. Op deze uitgave van de IJsselacademie in Kampen voeren regionale popartiesten (waaronder Erwin Nyhoff) werk uit in hun eigen dialect. Dat inspireerde vijf ervaren Genemuider muzikanten. Ze vertaalden een aantal bestaande liedjes, ontdekten dat ze in de oefenruimte een klik hadden en stuitten tijdens de eerste optredens op veel enthousiasme. Vervolgens leverden lokale tekstschrijvers materiaal aan, terwijl Juust zelf ook aan het componeren sloeg. De teksten gaan over het dagelijks leven, ups en downs in de liefde, grote dromen en de kleine romantiek van de Genemuider samenleving.

King For A Day

King for a Day is een 4-mans sterke metal/harcore band, lekker strak en stevig. Ze komen net de studio uit waar ze de opnames ervan op CD hebben uitgebracht met 4 nummers. Met deze opnames timmeren ze nu aan de weg en de eerste optredens zijn al een feit...

Lizette van Kuik

Van kinds af aan houdt Lizette van zingen. Naast haar werk met de band Just Fun en het duo Hedset is ze nu ook volop bezig met haar solocarrière. Het Full Colourfestival en Theater Odeon mocht ze al verblijden met een optreden, nu is ook Hedon aan de beurt. 

Uncle John

Uncle John is een vrij jonge nieuwe band onder leiding van ‘gitaarleraar Jerry Hoekman’, die drie leden van de band op gitaarles had! De drang naar een bandje viel hem op en omdat het aanleveren van tips om een bandje te zoeken niets opleverde, kwam hij op het idee om zelf een bandje te formeren! 

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...