Dit evenement is geweest

I Am Oak, met frontman Thijs Kuijken, staat bekend om zijn melancholische en dromerige muziek. I Am Oak heeft inmiddels al vijf platen op zijn naam staan. In 2011 won I Am Oak de 3voor12 Award voor Beste album met Oasem. Voor de laatste plaat Nowhere Or Tammensaari (juli 2012) ging de band naar naar het besneeuwde Finland om in een verlaten hutje muziek te produceren. De eerste single van het album, Palpable, viel gelijk in de smaak. De nummers omvatten je als en warme deken. Op moment van schrijven legt Kuijken de laatste hand aan het gloednieuwe werk Our Blood.

Het is Indie, het is folk maar buiten dit alles is het wonderschoon, zalf voor je oren, nee balsem!

 

The T.S. Eliot Appreciation Society

The T.S. Eliot Appreciation Society is de alias van Tom Gerritsen, een muzikant en songwriter uit Utrecht. Op zijn achttiende vertrok hij naar Noord-Amerika om een leven te ervaren in landen die minder overbevolkt en overgereguleerd waren dan Nederland. Waarschijnlijk was het overzees dat hij zijn opmerkelijk luide en rauwe stem ontwikkelde, om er zeker van te zijn dat hij de aandacht zou krijgen van iedere voorbijganger.

Op het moment wordt een tweede album opgenomen in New Ground Studio Utrecht met een geplande release in de lente van 2016. Van het spaarzame en rauwe geluid van de eerste EP en A New History lijkt hier weinig meer te bekennen. Waar het eerste album ferm gegrondvest was in de Amerikaanse folk traditie, geven de nieuwe nummers een meer caleidoscopisch beeld, niet gebonden aan slechts één muziekstroming. Een grote variëteit kenmerkt hierdoor het album, terwijl tegelijkertijd ieder nummer onmiskenbaar een nummer van The T.S. Eliot Appreciation Society is: van de John Fahey-achtige instrumentale folk van Anne’s Lullaby, via de rammelige pop van The Fall tot de bijna hypnotische krautpop van The Trip.

 

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...