Dit evenement is geweest

Op zaterdag 16 april viert Goomah Music feest, het is namelijk 10 jaar geleden dat het bedrijf werd opgericht. Op deze avond zullen verschillende artiesten uit eigen stal optreden. Onder andere PAUW, Bökkers, Paceshifters, Fratsen, Broken Brass Ensemble, Yorick van Norden en Lea Kliphuis zullen aanwezig zijn op de avond. Er zullen naast bandoptredens ook dj-sets en akoestische sessies plaatsvinden. De volledige line-up is te vinden op www.goomahmusic.nl.

Het in 2006 opgerichte Goomah Music viert komend jaar haar tweede lustrum. Wat 10 jaar geleden begon als een kleinschalig platenlabel is inmiddels uitgegroeid tot een serieus bedrijf, met een uitgebreid aanbod aan artiesten uit binnen- en buitenland. Goomah Music is naast een platenlabel ook een bookings- en managementbureau. Op 16 april geeft het bedrijf een kijkje in eigen keuken.

Er kan gedurende de gehele avond een hapje worden gegeten in de foyer en er zal natuurlijk een merchandise stand staan waar je je CD of vinyl collectie compleet kunt maken! Deze stand zal er staat tot 23:00. De afterparty vindt plaatst in Café de Singel met een optreden van The Grand East en een DJ-set van Drive Like Maria. Aanvang is 00:30.

BÖKKERS

Rechttoe rechtaan, AC/DC meets Chuck Berry met vleugjes country en plattelandspunk; gortdroog, super strak en vol met sprekende teksten over eerste levensbehoeftes als drank en vrouwen!

PAUW

Met een op hol geslagen drummer, een bombastische bassist, een betoverende toetsenist en een charismatische gitarist met dromerige vocalen neemt PAUW je mee op een magistrale en onvergetelijke trip, die velen nog lang zal heugen. 

BROKEN BRASS ENSEMBLE

Broken Brass Ensemble brak nog niet zo lang geleden door met de onverwachte viralhit Thrift Shop, een eigen interpretatie van de monsterhit van Macklemore & Ryan Lewis. Daarna was het hek van de dam: het achttal speelde in binnen- en buitenland meer dan 150 (festival)shows met hun inventieve en aanstekelijke mix van New Orleans-brass met hiphop-, balkan- en funkinvloeden. 

FRATSEN

Stram en vele rimpels rijker maar feller dan ooit. Er moet nog iets rechtgezet worden. Muzikaal en tekstueel. In deze tijden van apathie en lange tenen is een kleine geweldloze revolutie niet verkeerd.

GIANT TIGER HOOCH

Na het onverwacht succesvolle debuutalbum ‘76, vol schaamteloos jatwerk van de oude John Lee Hooker en Guided by Voices, zijn de dikke en kale dertigers van het Mokumse Giant Tiger Hooch weer terug met nieuwe album PANDA! PANDA! PANDA!

KING OF THE WORLD

King Of The World is een vaste waarde in de blues scene. Ze waren veelvuldig te zien op televisie en tourde langs alle bekende festivals en clubs. De band heeft vanaf de oprichting een vliegende start gemaakt. King Of The World zijn met recht de ongekroonde Koningen van de Nederlandse blueswereld!

LEA KLIPHUIS

Lea is haar naam: zangeres, gitarist & liedjesschrijfster. Folk met wortels in het Amerika van eind jaren ’60 en begin jaren ‘70. Liedjes over liefde, heimwee en thuiskomen in je eigen stad. Lea is na een lange schrijfperiode weer terug met een gitaarkoffer vol nieuwe liedjes.

PACESHIFTERS

Een noiserocktrio dat zich niets aantrekt van lijstjes, bankrekeningen of de laatste trends. Paceshifters chargeert het huidige muzieklandschap met een flinke dosis energie, overstuurde gitaren, loeiharde drums en scheurende bas. Daar bovenop de rauwe vocalen die de frustratie van zich af schreeuwen.

ROBBING BANKS

Robbing Banks zingt, schreeuwt en tiert al rammelend op zijn gitaar terwijl hij rake klappen uitdeelt met de kick en snare bij zijn voeten. Robbing Banks klinkt in zijn eentje als een volledige band.

SMALL TIME CROOKS

De muziek van Small Time Crooks zit vol energie en is een mix van vintage muziek en modern. Als je luistert naar hun muziek herken je ongetwijfeld elementen van Jazz, Rhythm & Blues. Dit allemaal met een westerse swing!

Swinder Geboren en getogen onder de rook van Groningen stad en met een Groninger woordenschat beperkt tot 'moi' wil singer-songwriter Bas Schro¨der (1983) jarenlang niets weten van het dialect dat in het dorp gesproken wordt. Het een klein decennium tot het kwartje valt: het Gronings kan heel mooi zijn, als je er maar mooie dingen in zegt, of zingt.

SWINDER
Geboren en getogen onder de rook van Groningen stad en met een Groninger woordenschat beperkt tot 'moi' wil singer-songwriter Bas Schröder (1983) jarenlang niets weten van het dialect dat in het dorp gesproken wordt. Het een klein decennium tot het kwartje valt: het Gronings kan heel mooi zijn, als je er maar mooie dingen in zegt, of zingt.

TOMMY EBBEN

Tommy Ebben manifesteerde zich in het verleden al in meerdere gedaantes. Zoals die van rootsrocker met zijn band The Small Town Villains. Ook leverde hij een song voor het met een Edison bekroonde project Lorrainville. Het experiment werd vorig jaar gretig opgezocht met het succesvolle project Knalland, waarvan hij tevens initiatiefnemer is. En dan is daar nu een nieuwe gedaante met een geheel nieuw geluid.

YORICK VAN NORDEN 

Yorick van Norden (1986) is een songschrijver, zanger en multi-instrumentalist uit Haarlem. Al op jonge leeftijd begon hij geïnspireerd door de melodieuze popmuziek uit de jaren zestig en zeventig met het schrijven, spelen en zingen van eigen werk. In 2015 kwam hij met een solo plaat die nu uit is en die laat hij graag aan jou horen.

THE GRAND EAST

Ze komen uit het oosten van het land en ze heten The Grand East. Wars van commercie, pretenties en muziekopleidingen. Die hebben de jongens namelijk niet, want rock ’n soul leer je niet op school. Dat leer je op het podium van de lokale kroeg. Podia hebben ze inmiddels genoeg gezien, meer dan 150 staan er al op de teller 

 

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...