Dit evenement is geweest

Alle ingrediënten voor rock & roll zijn aanwezig in de Monomyth sound, maar wel op een volstrekt unieke manier. De band wil haar publiek meeslepen in een trance, veroorzaakt door schuivende patronen, herhalingen en drones. Het resultaat is een zinderend mengsel met links naar Pink Floyd, Hawkwind en Tool, maar met de vernieuwende kracht van moderne techno en ambient. Monomyth speelt rock waar je op kan dansen en waarin je jezelf kan verliezen. De reis en het avontuur staan altijd centraal. Met hun beeldende sound zou de muziek van dit collectief helemaal niet misstaan in een psychedelische road movie.


"Monomyth mikt met een pompende en swingende krautbeat op heupwiegen in plaats van headbangen, zonder de riff uit het oog te verliezen. En dat gaat ze goed af." ~Tijs Heesterbeek (OOR.nl) 


 

Met het derde album Exo (Suburban, Maart 2016) volbrengt Monomyth haar eigen epische trilogie en zet weer voet aan wal. De inmiddels zeer herkenbare Monomyth stijl sijpelt rijkelijk door in vijf gloedvolle nieuwe tracks. Maar de band experimenteert ook met nieuwe elementen. Zo is er naast ambient, prog, kraut en spacerock ook soul, dance en zelfs onversneden hardrock te horen. Dit alles overgoten met de productie van Pieter Kloos die het geluid van Monomyth nog meer diepgang weet te geven. Helder, transparant en trance-opwekkend. Sluit je ogen en ga mee op avontuur met Monomyth. 

 

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...