Dit evenement is geweest

BEN WEAVER

Songwriter en poëet Ben Weaver heeft alweer 8 albums en vier poëzieboeken uitgebracht. Sinds 2011 toert hij per fiets langs de podia waar hij optreedt, waarbij zijn laatste tour een afstand besloeg van ruim 2400km om aandacht te vragen voor de Mississippi rivier. In november springt hij op de racefiets om zijn werk voor te dragen in de prachtige Statenzaal!

BROEDER DIELMAN

Broeder Dieleman werd in 1976 geboren als Tonnie Dielman, tussen de aalscholvers en de kerken op Zeeuws-Vlaanderen, in een streek vol verhalen. Hij hoorde ze in kroegen, aan de keukentafel en bij het haardvuur. Die rijkdom aan verhalen van mens en natuur brengt hij op zijn nieuwe album Uut De Bron op unieke wijze samen. Dieleman durft op dit album voorbij het liedje te kijken. Uut De Bron is daardoor een geluidsdocumentaire geworden waarin liederen, veldopnames en instrumentale passages elkaar opvolgen en samen een uitgesponnen geheel vormen, een muzikaal eerbetoon aan Zeeuws Vlaanderen, een conceptalbum waarop naast banjo en Zeeuwse kleppers ook de stemmen van een boer, een priester en de bladeren van Zeeuwse populieren te horen zijn.

Het album werd opgenomen aan de Zuidlangeweg in Hoofdplaat in mei 2015 door Pim van de Werken en werd mede mogelijk gemaakt door een Literair productiehuis de Wintertuin en Snowstar records.

Broeder Dieleman neemt voor deze shows Eduard Walhout mee die live beelden mixt bij de drones, soundscapes en liedjes van Uut De Bron.

 

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...