Dit evenement is geweest

 

"...We wanted it to be more than just a concert, we wanted it to be a celebration..."Robbie Robertson

Eén van de meest gewaardeerde concerten uit de geschiedenis van de popmuziek is zonder twijfel The Last Waltz. Tijdens dit ongeëvenaarde optreden deelden zowat alle groten der aarde één podium muzikaal begeleid door... The Band. Met The Last Waltz nam The Band afscheid van haar publiek en deed dat met een keur aan muzikale gasten als Bob Dylan, Neil Young, Muddy Waters, Dr. John en Van Morrison. Het werd een ongeëvenaard optreden en een mijlpaal in de geschiedenis van live-shows en popmuziek in het algemeen. Dit jaar is dat precies 40 jaar geleden en dat kan het Hedon Productiehuis niet ongemerkt voorbij laten gaan…

En dus hebben we de handen inéén geslagen om te komen tot een ode aan de geweldige erfenis die The Band ons samen met al die andere wereldsterren heeft gegeven. Met als resultaat dat 24 november 2016 de complete Last Waltz opnieuw wordt uitgevoerd. Ditmaal door een keur aan artiesten uit de Nederlandse muziekscene, allen met een enorme liefde voor mooie liedjes. Onder andere de volgende artiesten zullen hun opwachting maken:

* Onno Smit (Beans & Fatback) * Bert Vrieling (o.a. Flavium)
* Gertjan van Hellemont (Douglas Firs BE) * Bluegrass Boogiemen
* Maurits Westerik (Bewilder / GEM) * Erwin Nyhoff
* Spanjers & Dijsseldonk * Fay Lovsky
* Bertolf * Hans Hanneman
* Jelle Paulusma * Jeangu Macrooy
* Klaas Vermeulen (mondharmonica) * Vera van der Poel
* Arthur Akkermans (The Grand East)  


De Hedon Allstars Band, bestaande uit Bauke Bakker (drums / zang), Serge Bredewold (Gitaar/ zang), Gertjan van de Weerd (toetsen / zang), Theo Sieben (gitaar) en Rick Mensink (percussie), kruipt in de huid van The Band.  


Als je de complete avond wilt herbeleven moet je het wel goed doen: dus vieren we dit op de datum waarop het 40 jaar geleden ook plaatsvond en zal ook het beroemde ‘Turkey Dinner’ voorafgaand aan het concert plaatsvinden. Die datum is niet toevallig, want op de 4e donderdag in november wordt in Amerika Thanksgiving gevierd. Voor het dinner waren overigens slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar en deze zijn inmiddels allemaal uitverkocht. Er zijn nog wel tickets voor het concert!

 

 


Diner-ticket info
Voor deze avond waren een beperkt aantal tickets te koop waarmee je ook toegang hebt tot het beroemde ‘Turkey- diner’ voorafgaand aan het optreden. Ben je één van de gelukkigen die hiervoor een ticket heeft kunnen bemachtigen; het diner begint om 18.00 uur in de grote zaal van Hedon. Voor het doorgeven van bijvoorbeeld voedselallergieën kan je een mailtje sturen naar info@hedon-zwolle.nl.


 

 

Deze ode aan The Last Waltz is een productie van het Hedon productiehuis in samenwerking met Peter Dees (ZinOntwerpers) en alle genoemde artiesten.   

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...