Programma

TalentStad Beroepscollege

Diplomering

"Begin juni 2020 zaten we met het diplomering team op school bij elkaar om te kijken hoe we de diploma-uitreiking 2020 konden gaan vormgeven in een bijzondere tijd met veel beperkingen. Ons voornaamste doel was: recht doen aan onze gediplomeerde leerlingen èn hun ouder(s), verzorger(s). Immers: ondanks dat het een heel ander kast werd door COVID-19, is het behalen van een vmbo-diploma op TalentStad iets bijzonders, knaps, feestelijks en het startschot van een nieuwe toekomst op het MBO.  

Rond deze tijd ontvingen we een telefoontje van Jessie van de Bosch van Hedon. Geen onbekende voor ons; we kennen Hedon èn Jessie al heel wat jaren als een externe partner binnen het kunstonderwijs van TalentStad. De vraag luidde: “Weet TalentStad al hoe jullie de diplomering gaan doen voor jullie jongeren?” 

Kort daarna maakten TalentStad en Hedon samen plannen voor een diplomering verdeeld over twee dagen met als locatie: het héle gebouw van Hedon! Jessie en Nadieh hebben alles met hun team tot in de puntjes bedacht en uitgewerkt. En dat was een grote ingewikkelde klus gezien de Covid-voorschriften die toen golden.

Het concept was als volgt: Leerlingen en ouders meldden zich op de afgesproken tijd bij Hedon. Leerlingen gingen “op reis “ door Hedon van zaal naar gang, naar zaal, naar loadingdock, naar buiten. Onderweg waren MC”s, een dj, dansen, filmpjes van de mentor, een praatje van de teamleider. Ouders konden hun zoon of dochter zien op het ondertekenmoment waar de mentor en de gastheer de leerlingen welkom heetten in de grote zaal. Daar was muziek, een catwalk, rook! Het zag er heel tof uit en naderhand konden ouders op de foto met hun gediplomeerde zoon/dochter op de foto.

Wij keken na twee dagen terug op een hele mooie diplomering die, zoals we beoogd hadden, recht deed aan onze leerlingen, ouders en onze school. Ja, het was echt een feestje èn… een geweldige samenwerking met Hedon."

Arien Kamperman
TalentStad Beroepscollege

Gebruikte zalen